Početna aktuelnosti Servisne informacije 27.01.2023.godine

Servisne informacije 27.01.2023.godine

581
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici Policijske stanice Živinice tokom prethodnog dana i noći zabilježili su 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 93 pacijenta, tim ljekara i medicinara sedam puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BIHAMK- Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini gradskih centara. Skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajamo putne pravce: Ripač- Vrtoče, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Posušje-Jablanica, Livno-Šujica-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen). Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje