Početna aktuelnosti Tešanjski sajam posjetili živinički srednjoškolci

Tešanjski sajam posjetili živinički srednjoškolci

288
0
Podijeli

Drugi dan 17. Međunarodnog privrednog sajma u Tešnju bio je ispunjen nizom prezentacija privrednih i finansijskih institucija i organizacija iz naše zemlje i iz šire regije kao i prezentacijom Grada Živinice kao grada – partnera ovogodišnjeg izdanja privrednih susreta u Tešnju.
Pored spomenutog, danas su Sajam posjetili i učenici srednjih škola sa područja Grada Živinice i obišli, između ostalog, i štandove renomiranih firmi koje egzistiraju na području naše lokalne zajednice a koje su se pojavile kao izlagači na jednoj od najvažnijih privrednih smotri u našoj državi.
150 učenika Mješovite srednje škole i Gimnazije Živinice danas je posjetilo Tešanj i obrelo se na 17. Međunarodnim privrednim susretima kako bi iz prve ruke osjetili dah sajma i izvanrednog ambijenta koji je prisutan na najvećoj smotri privrede u našoj zemlji.
Susreli su se i sa predstavnicima grada Živinice, prvim ljudima gradaske uprave kao i sa nekolicinom privrednika i sa istima su imali zanimljive i korisne razgovore.
Prvi čovjek Grada Živinice gradonačelnik Began Muhić živiničke srednjoškolce je uupoznao sa nastupom naše privrede na Sajmu i ukazao na mogućnost da jednog dana neki od njih i sami postanu biznismeni i prezentiraju svoje poslovne uspjehe i dostignuća na nekom od ovakvih sajmova.
Svoja teoretska i praktična iskustva u oblasti ekonomije i privrede učenicima je predočio i dr Bahrija Umihanić profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Veoma zanimljivo bilo je i obraćanje, živiničkim srednjoškolcima, vlasnika jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkoh kompanija HIFA OIL Izudina Ahmetlića.
Nakon ovih zanimljivih susreta i razgovora, živinički srednjoškolci obišli su Tešanjski sajam i kući ponijeli mnogo lijepih i korisnih impresija i informacija koje im mogu pomoći u njihovom budućem profesionalnom usmjerenju.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje