Početna aktuelnosti Tribina “Uloga policije u odbrani DC – a “Energopetrol” Živinice u proteklom...

Tribina “Uloga policije u odbrani DC – a “Energopetrol” Živinice u proteklom ratu”

495
0
Podijeli

Danas je u Velikoj Sali Gradskog vijeća Živinice upriličena tribina na temu „Uloga i značaj Policije MUP – a u odbrani nafte i naftnih derivata u Distributivnom centru „Energopetrol“ Živinice u proteklom ratu.

Organizator pomenute tribine bilo je Udruženje „Živinička policija 1991 – 1995“.

Predsjednik Udruženja “Živinička policija 91-95” Ramiz Mustafić ovom prilikom podsjetio je na  značaj i ulogu ratnog sastava policije MUP – a R BiH Živinice u decembru mjesecu 91. godine , čiji pripadnici su na osnovu Odluke Vlade RBiH, spriječili odvoz nafte i naftnih derivata iz distributivnog centra  “Energopetrola” u Živinicama.

U vrlo složenoj i delikatnoj situaciji uspjela se zaustaviti dislokacija preko deset miliona litara raznih pogonskih goriva  sa područja Živinica  u Srbiju.

U tim sudbonosnim trenucima živinički policajci nisu osjećali strah, bili su spremni i odlučni da spriječe odvoz nafte i naftnih derivata  iz pomenutog distributivnog centra u čemu su i uspjeli.

Na današnjoj sjednici rukovodstvo udruženja „Živinička policija 1991 – 1995“ uručilo je priznanja najzaslužnijim pripadnicima ratnog sastava MUP – a Živinice koji su učestvovali u odbrani i oslobađanju Distributivnog centra “Energopetrol” Živinice 26.12.1991. godine.

Osim toga, uručene su i zahvalnice nekolicini pravnih subjekata sa područja grada Živinice koji su potpomagali i poTpomažu djelovanje Udruženja „Živinička policija 1991 – 1995“.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje