Početna aktuelnosti TV Živinice za nekoliko dana počinje emitovati program u HD rezoluciji

TV Živinice za nekoliko dana počinje emitovati program u HD rezoluciji

774
0
Podijeli

U Televiziji Živinice u narednim danima trebala bi biti  puštena u rad oprema visoke rezolucije (HD), čime će  biti  omogućeno emitovanje savremenog i modernog medijskog signala.

Na realizaciju ovog projekta naša  medijska kuća, čekala je dugi niz godina, i konačno dočekala .

04. maja 1992. godine osnovana je JURTV Živinice, a 9. juna emitovana je prva TV emisija.

Od tada pa sve do danas,Televizija se stavila na raspolaganje svim građanima, naše lokalne zajednice ali i šire, naročito u danima kada je naša lokalna zajednica ali i Domovina bila pod opsadom, jer su uposlenici ovog medija sa kamerom i mikrofonom bili na prvim linijama odbrane, kako bi Vama cijenjeni gledaoci, dali pravovremene i objektivne informacije.

Prošle  godine naša medijska kuća obilježila je 30 godina rada .

Svih ovih godina, sa veoma lošom tehničkom opremom bili smo uvijek na licu mjesta i nastojali, da Vam donesemo pravovremene i istinite informacije.

Nekada kada je to i nama izgledalo nemoguće, ipak smo uspijevali u tome.

Bolja tehnička opremljenost bio je san svih uposlenika ovog medija, ali vjerujemo i Vas, naših  poštovanih vjernih gledalaca.

Početkom ove godine san se i ostvario.

Podsjećamo, u septembru  2022.godine,TV Živinice  započela je proces digitalizacije.

Početkom nove 2023.godine nakon sto su završene javne nabavke, stigla je digitalna  oprema, koja će u mnogome poboljšati  kvalitet proizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uslove rada uposlenicima, kazala je direktorica TV Živinice Sabina Kavgić.

Oprema je već instalirana. Trenutno kolege montažeri i realizatori prolaze obuku.

U dogledno vrijeme biće pušten savremen i  moderni  medijski signal naše Televizije, koji svi sa nestrpljenjem očekujemo.

Direktorica Kavgić, ovom prilikom se zahvalila na finansijskoj podršci koja je pružena od GV Živinice i gradonačelnika za realizaciju procesa  digitalizacije kao i kupovinu službenog automobila kojeg smo dobili u prošloj godini.

Proces digitalizacije koštao je 138 hiljada KM.

Ono što je sigurno, da ćemo 9. juni, rođendan Televizije Zivinice, ove i svih narednih godina  dočekati  u boljim uslovima, te pružiti kvalitetniji i bolji program.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje