Početna aktuelnosti U BKC Živinice u narednim danima bogat program za sve ukuse i...

U BKC Živinice u narednim danima bogat program za sve ukuse i uzraste

205
0
Podijeli

17. novembra u 16h  na kino repertoar BKC Živinice stiže film˝Patrolne šape˝ u kojem se govori o magičnom meteoru koji se spusti u Grad pustolovina, a PATROLNE ŠAPE dobijaju supermoći i postaju MOĆNI PSIĆI!

Odmah nakon Patrolnih šapa, uslijedi će projekcija  ljubitelja filma  horor žanra  „PET NOĆI KOD FREDIJA“ (FIVE NIGHTS AT FERDDY’S)! Iza ovog napetog i hladnokrvnog filma stoji producentska kuća Bloomhouse.

Film govori o problematičnom čuvaru koji počinje da radi u restoranu Kod Fredija. Tokom prve noći na poslu shvata da noćnu smjenu neće biti lako preživjeti.

Film počinje u 18 h.

I za kraj dana, projekcija filma “Čuvari formule” u 20h , koju prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koja u jeku hladnoratovske krize sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu.

Već u subotu 18. novembra  slijedi otvaranje festivala „Pozorišne večeri u Živinicama“ pod motom „Četvrtkom u pozorište“.

Kroz ovaj Festival publika će imati priliku pogledati  šest predstava i to „Luda kuća“, „Iskušenje“, „Perzeide“, „Tri dana“ i „Bašeskija san o Sarajevu“,  i svaka će biti igrana četvrtkom, osim prve monodrame „Sex i glad“, Tarika Filipovića kojom će biti otvorene ˝Pozorišne večeri u Živinicama˝ u subotu sa početkom u 19:30 h.

Predstava govori o doktoru seksologije, profesoru i plejboju imena Udo Špricnmaher, kojeg utjelovljuje glumac Filipović.

Predstava ”Sex i glad” pokušava detabuizirati neizostavno područje ljudske prirode, a primarni joj je zadatak opustiti, educirati, zabaviti i nasmijati. Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena, a za sve Vas koji se odlučite doći na pogledate ovu monodramu BKC Živinice časti Vas besplatnom ulaznicom.

Napominjemo, da će igranje ostalih predstava biti u 19h svakog narednog četvrtka , a ulaznice za iste košta će 8 KM, poručili su iz BKC Živinice.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje