Početna aktuelnosti U JU “Druga osnovna škola” Živinice upriličeno druženje spisateljice Jagode Iličić sa...

U JU “Druga osnovna škola” Živinice upriličeno druženje spisateljice Jagode Iličić sa učenicima

238
0
Podijeli

Međunarodni dan djeteta u Drugoj osnovnoj školi Živinice obilježen je nizom aktivnosti.

U organizaciji Vijeća učenika, za učenike od 1. do 4. razreda, upriličeno je druženje sa spisateljicom Jagodom Iličić koja je učenicima Druge osnovne škole Živinice prezentirala dijelove svoje knjige naziva „Kućica na Mjesecu“.

Kako bi govorili o značaju knjige te o tome da je pravo na obrazovanje, školovanje, edukaciju, usvajanje novih znanja jedno od temeljnih prava svakog djeteta na svijetu Vijeće učenika Druge osnovne škole Živinice organizovalo je druženje učenika sa knjigom.

Višestruka nagrađivana spisateljica Jagoda Iličić učenicima Druge osnovne škole Živinice prezentirala je književno djelo koje obiluje ilustracijama.

“Kućica na Mjesecu” je zbirka kratkih priča čiji su glavni junaci psići. Oni uče o onom najvažnijem na svijetu o čemu treba da zna jedan čovjek koji živi na Planeti Zemlji – o ljubavi, prijateljstvu, dobroti, o onome što čini naš život plemenitim, dobrim i vrijednim življenja.

Učenici Druge osnovne škole Živinice uživali su u prezentaciji knjige “Kućica na Mjesecu”, poučnim pričama i interakciji sa spisateljicom Jagodom Iličić.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje