Početna aktuelnosti Vjetar napravio štetu, u narednim danima opasnost od poplava

Vjetar napravio štetu, u narednim danima opasnost od poplava

777
0
Podijeli

Bosnu i Hercegovinu i područje našeg grada jučer u poslijepodnevnim satima pogodio je olujni vjetar koji je iza sebe ostavio brojne posljedice.  Dan poslije nevremena sumiraju se posljedice te se računa prisutna materijalna šteta izazvana prirodnom nesrećom.

Građani štetu mogu prijaviti gradskoj komisiji za procjenu štete. Do danas zabilježeno je deset prijava, ali očekivanja su da u narednim danima broj prijava bude veći.

Kiša u kasnim satima i visoka temperatura u jutarnjim otopili su snijeg koje je padao u proteklim danima, što je dovelo do povišenog vodostaja rijeka Oskove i Gostelje. Navedene rijeke danas su dostigle svoj vrhunac, a ukoliko ne bude izražajnih padavina u narednim danima opasnosti od poplava Oskove i Gostelje ne bi trebalo biti. Problem bi u narednim danima mogla napraviti rijeka Spreča.

Naš grad u proteklim danima součio se i sa problemom nedostatka električne energije. Pojedine mjesne zajednice bez struje su u posljednja četiri dana. Iz službe civilne zaštite ističu da je to problem koji se u narednom periodu mora riješiti.

Iz službe civilne zaštite savjetuju građane da i u narednom periodu preduzmu sve korake kako bi zaštitili svoje živote, stambene objekte i ostala vrijedna materijalno- tehnička dobra od mogućih poplava u narednim danima.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje