Početna aktuelnosti Zahvaljujući humanim ljudima, Muriz Okić iz Zenuna uselio u novu kuću

Zahvaljujući humanim ljudima, Muriz Okić iz Zenuna uselio u novu kuću

1070
0
Podijeli

Podsjećamo , Savjet MZ Šahići pokrenuo je akciju za pomoć pri  izgradnji  kuće za Muriza Okića iz Zenuna koji je živio u veoma trošnoj i neuslovnoj kući.

Muriz nikada nigdje nije radio a preživljava  od socijalne pomoći i pomoći od komšija. A da su komšije, odnosno mještani Savjeta MZ Šahići kao svi drugi koji su uzeli učešće u  akciji položili ispit humanosti i plemenitosti potvrđuje upravo današanje useljenje Muriza u novu kuću koja je izgrađena za samo mjesec dana.

Predsjednik Savjeta MZ Šahići Enes Parić ističe, da su i sami iznenađeni realizacijom projekta izgradnje kuće.

.

Zamislite bar na trenutak kako je prenoćiti u kući, u kojoj se podovi urušavaju, štakori pored vas prolaze kao da su Vam kućni ljubimci, prozora kao da nema. Zagrijati takvu kući je ne moguće, priznaćete. E baš u jednoj takvoj svoje godine života provodio je ovaj čovjek koji od života ne želi ništa , osim da živi miran i normalan život kojeg zaslužujemo svi. I konačno, dočekao je Muriz nakon dužeg niza godina da i njega toplina doma ugrije.Nije krio svoje oduševljenje.

Ovu akciju podržao je i Grad Živinice, na čelu sa Gradonačelnikom , koji je ovom prilikom istakao, da ova akcija svakako može poslužiti za primjer i drugima .

Večeras će Muriz da spava u toplom i bezbjednom domu. Lokalna zajednica i njeni građani  pokazali su svoju plemenitost.  Čestitamo!

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje