Početna aktuelnosti Završen nastavak 5.redovne sjednice GV Živinice

Završen nastavak 5.redovne sjednice GV Živinice

1534
0
Podijeli

Kako bi JU i JP čiji je osnivač Gradsko vijeće  Živinice i u narednom periodu radile ne   ometano, na jučer održanoj sjednici  gradski vijećnici  Živinica,   donijeli su Odluke o imenovanju predsjednika i članova privremenih  Upravnih odbora JU Dječije obdanište Živinicem  JU Bosanski kulturni centar Živinice, JU Centar za socijalni rad Živinice, kao i Odluku  o imenovanju privremenog člana Upravnog odbora JU”RTV”Živinice.

Također, donesene su i Odluke o imenovanju predsjednika i članova  Skupštine JKP Vodovod i kanalizacija Živinice, Skupštine JP Veterinarska stanica  i JP Horizontala Živinice kao i davanje saglasnosti Skupštinama u navedena tri Javna preduzeća za imenovanje privremenih  Nadzornih  odbora u istim.

Ovom prilikom imenovani su i novi vršioci dužnosti direktora u Javnim preduzećima Horizontala, Veterinarska stanica i Vodovod i kanalizacija, kao i u JU Centar za socijalni rad.

Tako je za v.d. direktora u JP Horizontala Živinice imenovan Ćazim Tulumović, u JKP Vodovodo i kanalizacija Hidajet Mahmutbegović, u JP Veterinarska stanica Asmir Salihović, dok je v.d. direktorica u JU Centar za socijani rad Azra Hodžić.

Ovom prilikom bilo je govora i  sedmičnoj pijaci u Ciljugama koja je i zatvorena od Federalne inspekcije.Te je GV ovom prilikom poduzelo konkretne korake kako bi se u roku od dva mjeseca navedeni problem  riješio.

Ovom prilikom gradski vijećnici podržali su i Rješenje o promjeni upisa Općine u Grad .

Posljednje zasijedanje gradskih vijećnika u ovoj godini  planirana je  za ponedjeljak 30.decembra u 9 sati , kada bi trebala biti održana Godišnja sjednica na kojoj će biti govora o najvažnijem dokumentu Grada Živinica za 2020.godinu, kao i o Prijedlog odluke  o izvršenju budžeta Grada Živinice za 2020.godinu, Program rada GV Živinice za 2020.godinu i Program rada Gradonačelnika Živinica za 2020.godinu.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje