Početna aktuelnosti Živinice postale poželjan grad za investicije

Živinice postale poželjan grad za investicije

379
0
Podijeli

Na ovogodišnjoj manifestaciji ˝Gradonačelnik sa privrednicima˝a koja je održana krajem oktobra mjeseca,  istaknuto je da su Živinice na drugom mjestu na TK-u po razvoju privrede.

Ovakvim rezultatima predhodila je poboljšana poslovna klima,  uvjetovana većim angažmanom Gradske administracije i lokalne vlasti.

Radi se o uređenju poslovnih zona,formiranja Savjeta poslodavaca,brže izdavanje dozvola te otvaranje Centra za biznis.

U ovom gradu investitorima je omogućeno   da u veoma kratkom vremenskom periodu dobiju sve potrebne dozvole za pokretanje biznisa, te je ovo još jedan od razloga zašto vlasnici kako domaćih tako i inostranih firmi,   u posljednje vrijeme sve više se odlučuju da proizvodne hale grade u Živinicama.

Pregled finansijskog poslovanja privrednih društava ukazuje da živinička privreda u posljednjih godina bilježi rast prihoda i neto dobiti, ali i rast radnih mjesta.

Tako je samo u posljednjoj godini u Živinicama otvoreno 1000 novih radnih mjesta.

Uzlaznom putanjom se nastavlja i dalje.

Trenutno se gradi devet novih proizvodnih hala u vrijednosti oko 50 miliona konvertibilnih maraka.

Radi se o domaćim firmama iz Bosne i Hercegovine koje trenutno intezivno rade na izgradnji novih proizvodnih hala u Živinicama, čime će proširiti svoju proizvodnju i uticati na razvoj privrede u Gradu Živinice, potvrdili su nam u gradskoj upravi.

Kroz ovakav razvoj privrede i nove investicije omogućeno je stvaranje velikog broja novih radnih mjesta, poručeno je iz kabineta gradonačelnika.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje