Početna aktuelnosti ŽRK Živinice prisustvovao takmičenju u Prvoj osnovnoj školi

ŽRK Živinice prisustvovao takmičenju u Prvoj osnovnoj školi

472
0
Podijeli

Stručni štab i dio uprave ženskog rukometnog kluba Živinice posjetili su danas Prvu osnovnu školu Živinice gdje je održano takmičenje za učenice 5. razreda u mini rukometu.

Cilj posjete jeste prepoznavanje talentiranih djevojčica koje bi kroz dodatni trenažni proces u omladinskim kategorijama ženskog rukometnog kluba Živinice mogle usavršiti talenat i znanje o ovom sportu te postati rukometašice.

Nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja su kroz redovne časove, svoje učenike upoznali o osnovama ovog sporta.

Projekat ženskog rukometnog kluba Živinice okupio je relativno mlade ljude koji su sa entuzijazmom i jasnom vizijom pristupili projektu koji ima za cilj promociju ženskog rukometa u našem gradu te povratak ženskog rukometnog kluba Živinice na staze stare slave. Uključeni u projekat na putu do primarnog cilja jasno su odredili prioritete, a prvi korak je kreiranje stabilnog omladinskog pogona kroz čiji rad će se iskristalisati talenti koji će kroz nekoliko godina imati glavnu ulogu u prvom timu. Uprava i stručni štab u sastavu Alsad Sakić, Osman Tulumović, Alen Hasanović, Dejan Barišić i Eldar Bešić rade lavovski posao s ciljem promovisanja i opstanka ovog sporta i kolektiva u našem gradu.

Oko desetak članova prvog tima ovog kolektiva, sa rukometom se upoznao na ovaj način poput učenica petog razreda Prve osnovne škole. Uprava ženskog rukometnog kluba Živinice interes djevojčica za bavljenje ovim sportom privukla je organizacijom brojnih posjeta osnovnim školama sa područja našeg grada gdje su prezentirali projekat razvoja ženskog rukometa u našem gradu te organizovali treninge kroz koje su privukli djevojčice da aktivno posjećuje treninge koji su organizovani u Gradskoj dvorani.

Iz ženskog rukometnog kluba Živinice pozvali su sve zainteresirane djevojčice 2010., 2011., 2012., i 2013., godište da se pridruže ovom sportskom kolektivu, te da uz druženje zavole rukomet. Detaljnije informacije o vremenu i mjestu održavanja treninga možete pronaći na facebook stranici ženskog rukometnog kluba Živinice. U našem gradu formirana je odlična podloga za razvoj ženskog rukometa. U projekat razvoja rukometa uključeni su stručni treneri koji su svjesni izazova koji se nalazi ispred njih. Omladinski pogon ženskog rukometnog kluba Živinice danas broji oko 30 članica.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje