Početna aktuelnosti Aktivisti asocijacije mladih OO SDA Živinice obilježili godišnjicu rođenja rahmetli Alije Izetbegovića

Aktivisti asocijacije mladih OO SDA Živinice obilježili godišnjicu rođenja rahmetli Alije Izetbegovića

856
0
Podijeli

Stranka demokratske akcije danas  je obilježila godišnjicu rođenja prvog predsjednika Republike BiH i osnivača SDA Alije Izetbegovića. Aktivisti Asocijacije mladih OO SDA Živinice  podjelom kolača sa odrđenim citatima  rahmetli Alija  obilježila je 93. godine od rođenja rahmetli Alije.

Želimo malim gestom podsjetiti sebe i sve druge na veličinu djela koje je taj čovjek ostavio iza sebe, da potcrtamo da je to bio prvi predsjednik Republike BiH, da je to bio državnik i čovjek koji je imao ovu državu i sve narode u srcu, dodala je povjerenik AM OOSDA Živinice Midheta Hrvić.

˝A to što mi nazivamo Bosnom, nije samo parče zemlje na Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja. To je vjera da ljudi različitih religija, nacija i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno˝, riječi su ovo Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine i osnivača Stranke demokratske akcije (SDA), koje je poručio u New Yorku 1997. godine, prilikom dodjele nagrade Američkog centra za demokratiju. Izetbegović je rođen upravo na današnji dan prije 93 godine, 8. augusta 1925. godine, u Bosanskom Šamcu.

Novinar/Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje