Početna aktuelnosti DD Konjuh i dalje čeka potencijalnog kupca

DD Konjuh i dalje čeka potencijalnog kupca

839
0
Podijeli

 

Priču o fabrici namještaja Konjuh itekako dobro svi znamo. Mnogo je godina iza radnika ove fabrike,  koji su se  svakodnevno  borili za svoja radnička prava. Pokušavali su na razne načine. I nisu uspjeli.  DD Konjuh  u septembru 2016.godine otišlo je u stečaj , a njegova procjenjena vrijednost je 52 milinona KM.

Predsjednik Sindikata DD Konjuh Živinice Mujo Gavranović, kaže da oni ni danas ne sjede skrštenih ruku. Bore se.  Radnici , njih 22. koji su stekli uslove za penziju,  nadaju se prolasku na konkursu  federalnog program za uvezivanje staža radnicima, gdje bi iz budžeta Federacije za ove radnike bilo izdvojeno oko 150 hiljada KM.

Gavranović ističe,  da će  do kraja godine još  oko 80 radnika steći uslove za penziju, a njihova sudbina je neizvjesna kao i prodaja zemljišta od kojeg bi kako  dodaje mogli riješiti mnoge probleme. Naglašava, da trenutno nemogu izvršiti prodaju zemljišta za koje postoje zainteresirani kupci, jer su iz Općine  odbili dozvoliti cijepanje imovine.

S druge strane , u nadležnoj općinskoj Službi t  pojašnjavaju zbog  čega je ne moguće izvršiti parcelisanje zemljišta  u ovoj fabrici…(više u  prilogu večerašnje dnevne infromativne emisije ˝Info blok˝).

Novinaraka/Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje