Početna aktuelnosti Bašigovci: Požar uništio krov i sprat kuće porodice Smajić

Bašigovci: Požar uništio krov i sprat kuće porodice Smajić

372
0
Podijeli

Požar koji je u nedjelju u 22.30h izbio na drugom spratu kuće petočlane porodice Smajić iz Bašigovaca, zaseok Pobrđani, potpuno je uništio krov i sprat objekta.

U trenutku izbijanja požara porodica je bila u prvom spratu kuće te na sreću niko nije povrijeđen.

Sve ono što je Osman Smajić sa svojom porodicom stvarao godinama otišlo je u jednom trenu, gornji sprat objekta više nije upotrebljiv.

Iako su prilično brzo otkrili požar nisu uspjeli ništa spasiti u tom dijelu kuće, ali je na sreću spriječeno širenje požara na cijeli objekat intervencijom vatrogasaca.

Osman sa tugom i teškom mukom gleda u dom koji je gradio za porodicu, gleda i razmišlja šta i kako dalje. Njegova briga je ogromna, jer sa prvim hladnim danima zbog potpuno otkriveneog objekta situacija može biti i gora. Prve kišne padavine ugrozit će boravak i u prvom spratu kuće.

Osman radi u privatnoj građevinskoj firmi i nije u mogućnosti sam renovirati nastalu štetu, trenutno samo razmišlja kako će pokriti objekat da ne prokišnjava.

Tragedija za ovu porodicu je velika jer su ostali bez dijela objekta u kojem je boravila njihova kćerka i njezino dvoje djece.

Osmanu Smajiću je sada potrebna pomoć dobrih ljudi, a vjerujemo da je takvih u našem gradu puno.

Ukoliko želite pomoći Smajićima da ponovo izgrade krov nad glavom, možete ih pronaći u Bašigovcima, zaseok Pobrđani ili kontaktirati Osmana na broj telefona 062- 227-448.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje