Početna aktuelnosti Sekcija Zlatna dob obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Sekcija Zlatna dob obilježila Međunarodni dan starijih osoba

173
0
Podijeli

Sekcija Zlatna dob koja djeluje pri Crvenom križu Živinice obilježila je 01.oktobar  Međunarodnih dan starijih osoba uz muziku i ugodno druženje sa učenicima muzičke škole  i učiteljima razredne nastave Prve osnovne škole Živinice.

Bila je ovo prilika da Sekcija Zlatna dob istakne i aktivnosti koje rade, od koji su izdvojili humanitarne akcije u kojima se trude da pomognu drugima.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1.oktobra.

Ovaj dan je prilika za isticanje važnih doprinosa starijih osoba u društvu i podizanje svijesti o problemima i izazovima starenja u današnjem svijetu.

Sekcija Zlatna dob Živinice  koja broji oko 60 članica itekako doprinosi lokalnoj zajednici u kojoj živimo.

Postoje već šest  godina i  aktivno su  uključene u proces aktivnog starenje kroz različite aktivnosti koje provode.

Potpredsjednica Sekcije Zlatna dob  Mira Boro,   nam je kazala da su najviše ponosni na humanitarne akcije, iako imaju male penzije,  ipak se trude da pomogne onima,  koji trebaju pomoć.

Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba pruža se prilika da se sugrađanima treće životne dobi zahvali  na cjeloživotnom radu i prenošenju životnih iskustava na mlađe naraštaje, te ukaže na to da su starije osobe važni članovi društva.

Tim povodom ovo je bila  prilika u kojoj su učenici Odjeljenja muzičke škole u klasi profesora Harisa Muminovića kao i učitelji razredne nastave  Prve osnovne škole  poželili dobro zdravlje i još puno lijepih trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom čalnicama Sekcije Zlatna dob,  uz želje da i dalje budu aktivne članice lokalne zajednice.

Prisutni  pored toga što si obilježili Međunarodni dan starih osoba, proslavili su i 80 .rođendan članici  Sekcije Zlatna dob Koviljki  Peći  uz otpjevanu pjesmu koja je neizostavni dio rođendasnke atmosfere među ovim članicama.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje