Početna aktuelnosti Budite uz Ramazanski program TVŽ od 20 sati i 5 minuta

Budite uz Ramazanski program TVŽ od 20 sati i 5 minuta

814
0
Podijeli

Vrijeme mjeseca Ramazana je vrijeme kada uvijek govorimo o istinskim vrijednostima života. Vraćamo se tradiciji, porodici, vrijednostima koje su neminovne za razvoj jednog zdravog društva i njegovih pojedinaca.

Odlikovan je nad drugim mjesecima mnogim posebnostima, tako će i kroz naš program biti obilježen posebnim sadržajima koje smo pripremili za naše mnogobrojne gledaoce, koji već tradicionalno ovaj mubarek-mjesec provode uz naš Ramazanski program. Ramazan nas uči da životu priđemo ozbiljno, to je mjesec koji pojačava smisao saosjećanja s drugima, zato ćemo mi svakodnevno govoriti o ljepoti potpomaganja zajednice i društva, a kroz razgovore s našim gostima davati jasan putokaz ljudima za razlikovanje dobra od zla.

Svakog dana, u prediftarsko vrijeme, tačnije u 20:05 minuta  javljat ćemo se iz našeg studija .

Specijalne Ramazanske emisije će obuhvatiti različite islamske teme i pitanja koja su vezana za ovaj mubarek mjesec. Svakoga dana u prediftarsko vrijeme, donosit ćemo Vam zanimljive priče iz džemata sa područja Medžlisa Islamske zajednice Živinice, priče o ljudima, o susretima , o životu i onom što nam tokom života mjesec Ramazan donosi.

Bogatim sadržajem uljepšat ćemo i učiniti ugodnim prediftarske trenutke , a svakao sa Vama smo i poslije Iftara.

Ove godine , naša medijska kuća, JU RTV Živinice uložila je veliki trud, kako bi ambijent , odnosno studijo iz kojeg ćemo Vam se javljati i ugostiti naše gosti učinila lijepim i ugodnim.

Naravno pored studija, u kojem ćemo razgovarati sa našim gostima, uredili smo i drugi dio studija u kojem ćemo  ugostiti  horove sa područja našeg medžlisa koji će Ramazansku atmosferu učiniti ugodnijom.

Pored materijalnih resursa koji su uloženi u realizaciju ovog projekta,  također angažovana je cjelokupna ekipa naše medijske kuće , koja će svakako ponijeti veliki teret .

Svjesni smo naše odgovornosti, ali i važnosti Ramazanskog programa, tako da ga preporučujemo vašoj pažnji, a svim vjernicima želimo da mjesec ramazan isposte u zdravlju .

Novinarka/Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje