Početna aktuelnosti Direktor Memić upriličio prijem za učenike pisce i nastavnicu Maricu Ferhatbegović

Direktor Memić upriličio prijem za učenike pisce i nastavnicu Maricu Ferhatbegović

114
0
Podijeli

Direktor Prve osnovne škole Živinice Avdo Memić, danas je upriličio prijem za učenike petog razreda koji su osvojili zapažene rezultate na osmom po redu  literarnom konkursu ˝Moj Ljubimac˝ kao i mentoricu Maricu Ferhatbegović.

Nastavnica bosanskog jezika i književnosti  Marica Ferhatbegović , cijeli svoj radni vijek, koji je već pri kraju,  provela je u u školi, prenoseći svoje znanje na mnogobrojne učenike.

Pored ispunjavanja plana i programa koje izda resorno ministarstvo, ova nastavnica kroz svoj poseban pristup i rad , nastoji kod učenika razviti želju za čitanjem i pisanjem.

Da u tome uspijeva dokaz su mnogobrojne narade i priznanja koje učenici osvoje na različitim konkursima, ne samo unutar naše zemlje već i izvan.

Tako su nedavno učenici Ema Forčaković,  Lejla Čičkušić, Nejla Havušić , Ines Kitić i Ahmed Mujić napisavši rad na temu ˝Moj ljubimac˝ ostvarili zapažene rezultate na konkursu koji je objavljen u Beogradu.

Direktor Memić, koji je danas upriličio prijem za učenike i njihovu mentoricu , istakao je da je ponosan na učenike ali i nastavnicu Ferhatbegović, iskazujući žal što jedna ovakva nastavnica uskoro odlazi u penziju.

Učenici su kazali su da su mnogo sretni ali i zahvalni mentorici , koja sa njima mnogo radi i čini sve da kroz pisanje izražavaju svoje emocije.

Iako nastavnica Marica Marica Ferhatbegović sa završetkom ove škoslke godine odlazi u penziji, kazala je , da će i dalje biti na raspolaganju učenicima ali i kolegama koji budu željeli nastaviti na ovakav način da budu vjetar u leđa mladima.

Mladima koji su sasvim sigurno budućnost ove zemlje.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje