Početna aktuelnosti Ekipa Semić Zelenika pobjednik memorijalnog turnira Izet Selimović Izo

Ekipa Semić Zelenika pobjednik memorijalnog turnira Izet Selimović Izo

698
0
Podijeli

 

Izet Selimović je bio pripadnik Armije RBiH i prvi šehid općine Živinice, koji je poginuo hrabro braneći Kula Gradu Zvornik, kao pripadnik MUP-a Živinice.Odlikovan je priznanjem Zlatni ljiljan.

Memorijalni turnir Izet Selimović Izo podržala je općina Živinice te privredni subjekti sa područja ove Mjesne zajednice, cilj održavanja je prije svega da se ne zaboravi žrtva onih koji su položili živote za odbranu domovine, jer dok se održavaju ovakvi turniri i mlađe generacije će učiti o najboljim sinovima BiH.

Tim povodom , svake godine se na ovom turniru okupi veliki broj ekipa  ,pa je  tako bilo i ove godine gdje su bile prijavljene ekipe kako sa područja Živinice ali i sa cijelog TK.

Kako nam je potvrdio organizator , 11.Memorijalni turnir Izet Selimović Izo je protekao u najboljem redu.

U posljednjoj noći ovoga turnira odigrane su utakmice za treće, drugo i prvo mjesto.

Pa se tako u utakmici za treće mjesto sastale ekipe UPP Kornišon Svojat i Merak kafa Tupković, u kojoj je UPP Kornišon Svojat zauzeo treće mjesto.

U finalnoj utakmici sastali su se Semić Zelenika i Zelena dolina Svojat koja je završena rezultatom 2:1, pa je tako ekipa Semić Zelenika ove godine proglašena najboljom ekipom ovogodišnjeg Memorijalnog turnira Izet Selimović Izo.Za najboljeg igrača proglašen je Ćamil Smajlović a najbolji golman bio je Meris Goletić.

Nakon završenog turnira uslijedio je kulturno zabavni program za sve prisutne.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje