Početna aktuelnosti FZZZ: Mjera Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine

FZZZ: Mjera Tražim poslodavca 2024 od 13.5.2024. godine

119
0
Podijeli

Federalni zavod za zapošljavanje narednog mjeseca tačnije 13.maja objaviće Javne pozive za mjeru Tražim poslodavca 2024, a koja se realizuje u okviru Programa sufinansiranja zapošljavanja 2024.

Cilj je zaposliti nezaposlene osoba na nivou cijele FBiH, a koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje.

Mjera Tražim poslodavca 2024. odnosi se na nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, bez obzira na dob, stručnu spremu i radno iskustvo.

Uslov nezaposlene osobe za učešće u ovoj mjeri, jeste da mora biti registrovana na stranici FZZZ, najmanje 8 dana prije nego Javni poziv bude otvoren, kazala nam je stručni saradnik za informisanje u JU Služba za zapošljavanje TK.

Kao preduslov za učešće na ovom projektu , važno je da fizičke osobe izvrše registraciju na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili).

Kada nezaposlena osoba nađe poslodavca, sljedeći koraci su da se on prijavi na Javni poziv koji će biti namjenjen poslodavcima.

Makul pojašnjava da poslodavci ne mogu  aplicirati za osobu koju su  već zapošljavali u protekle 4 godine.

Za ovu mjeru Federalni zavod u prošloj godini za TK utrošio je oko milion KM, dok je u  ovoj  godini FZZZ za TK izdvojio je nešto manje od dva miliona KM.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje