Početna aktuelnosti Svestrana djevojka Amina Nuhić pokretač pozitivnih promjena u društvu

Svestrana djevojka Amina Nuhić pokretač pozitivnih promjena u društvu

91
0
Podijeli

Da su mladi Živinica sasvim sigurno resur ovog grada , potvrđuju  mnogobrojni projekti koje su uspješno realizirali zahvaljujući bespovratnim sredstvima koja dobijaju od Omladinske banke i grada Živinice.

Naime, i ove godine Omladinska banka i grad Živinice podržali su ideje mladih ljudi kroz koje nastoje dati svoj doprinos razvoju lokalne zajednice.

Između ostalih, tu su i dva projekta mladih KUD Živinice u vrijednosti nešto manjem od 4 hiljade KM.

Amina Nuhić,  mlada djevojka godinama unazad nastoji dati svoj doprinos lokalnoj zajednici  , kroz svoj aktivizam u različlitim poljima, od CK do KUD Živinice.

Ovoga puta donosimo Vam priču o KUD Živinice, čiji je Amina dugogodišnji član , kroz koji mladi  ali i oni u zrelim godinama nastoje sačuvati kulturu i običaje naših krajeva.

Da se i ovo društvo kao i mnoga druga suočavaju sa mnogim izazovima, jasno je, ali zato su tu mladi koji svojim idejama i projektima mijenjaju stanje na bolje.

Kako bi ljubitelji narodnih igara imali adekvatnu nošnju i na respektabilan način predstavljali Živinice u BIH ali i izvan njenih granica, Amina je aplicirala projekat kupovine nošnje za oko 40 članova  KUD Živinice koji će u narednim danima biti  realizovan .Vrijednost projekta je 1800 KM.

Amina u saradnji sa svojim prijateljima pored ovog projekta aplicirala je također još jedan projekata  i to ˝Aktivizam i empatija u akciji-Mladi  za socijalnu harmoniju˝ koji je također dobio finansijsku podršku od Omaldinske banke i grada Živinice u iznosu nešto manje od 2 hilj. KM.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje