Početna aktuelnosti Grad Živinice : Za NVO i sport milion i 200...

Grad Živinice : Za NVO i sport milion i 200 hiljada KM

208
0
Podijeli

Grad Živinice i ove godine u budžetu je izdvojio znatna sredstva za finansiranje i sufinansiranje   projekata  nevladinih organizacija  kao i projekata iz oblasti tjelesne kulture, sporta i sportskih manifestacija.

Svi zainteresovani, imaju priliku u narednih 15 dana podnijeti prijave  po navedenim Javnim pozivima koje je raspisao gradonačelnik Živinica.

U budžetu grada Živinice za podršku  programa NVO iz reda boračke populacije, NVO iz oblasti kulture, obrazovanja, sigurnosti, očuvanja tradicije i umjetnosti, zatim u oblasti zaštite okoline, promocije turizma, privrede, socijalne zaštite i pomoći , kao i organizaciji kulturno umjetničkih manifestacija izdvojena su znatno veća sredstva nego u 2023. godini i to u iznosu od 400.hiljada KM.

Povećana su sredstva i za oblast sporta i to na 800 hiljada KM, kazao je gradonačelnik Živinica Began Muhić,  naglašavajući da su ovo veoma važne oblasti sa kojima Grad kao i GV Živinice nastavljaju pružati podršku .

Predstavnici nevladinih organizacija kao i osobe koje žele da budu izabrane kao stručne  osobe koje će učestvovati  u postupku provođenja Javnog poziva iz oblasti sporta potrebne obrasce za prijavu  na Javni poziv mogu  preuzeti u Šalter sali ,  kao i na zvaničnoj web stanici grada.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje