Početna aktuelnosti Gradonačelnik grada Živinica uručio 150 paketa socijalno ugroženim osobama

Gradonačelnik grada Živinica uručio 150 paketa socijalno ugroženim osobama

247
0
Podijeli

Gradonačelnik grada Živinica Samir Kamenjaković,  tokom cijele godine nastoji obići socijalno ugrožene porodice,  i uručiti im prehrambene pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Tu aktivnost nastavio je  i u 2019.godini, pa je tako i danas zajedno sa svojim saradnicima, uručio preko 150 paketa onima koji su u stanju socijalne potrebe na području našeg grada.

Na  području Grada  Živinica postoji mnogo građana koji žive na rubu egzistencije i kojima je nephodan svaki vid pomoći, te je potrebno pored rješavanja posljedica siromaštva i preventivno djelovati na siromaštvo,na način da se zaposle članovi porodica koji su bez ikakavih primanja.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kamenjakovićem već tri godine nastoji takvim porodicama pomoći.

Tako je u posljednje tri godine do danas gradonačelnik Grada Živinica zajedno sa svojim saradnicima podijeli preko 600 paketa socijalno ugroženima.

Sredstva za podjelu ovih paketa nisu obezbjeđena iz budžeta , naglasio je gradonačelnik.

Obzirom da su u Živinicama nedavno otvorene nove fabrike , a samim tim i nova radna mjesta, za nadati se da će ulaganja biti nastavljena i u narednom periodu , kako bi se poboljšao standard života u ovom Gradu i smanjio  broj ljudi koji će biti u stanju socijalnih potreba.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje