Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice: 13.februara promocija knjige Amele Isanović ˝Učimo? ...

Gradska biblioteka Živinice: 13.februara promocija knjige Amele Isanović ˝Učimo? Ma, ne –igramo se! ˝

190
0
Podijeli

Gradska biblioteka Živinice nastavlja sa organizacijom promocija novih književnih djela.

Živiničanke i živiničani sutra od 17:30 h imaće priliku prisustvovati promociji knjige  pod nazivom ˝učimo?  ma, ne –igramo se! ˝ , autorice Amele Džinić Isanović.

“Učimo? Ma, ne – igramo se!” je priručnik koji je izdala Bosanska medijska grupa iz Tuzle. Riječ je o priručniku nastalom na osnovu bogatog iskustva autorice kao nastavnika, edukatora i roditelja, a s ciljem da kod djece razvija pozitivan stav prema učenju, da se kroz igru unapređuju govorne/jezičke sposobnosti djece, te da kod djece i roditelja, nastavnika, članova porodice razvija saradnički odnos i pozitivno okruženje.

Knjiga je naročito značajna za učenje maternjeg jezika, ali i razvoj kognitivnih sposobnosti (kritičkog promišljanja, upoređivanja, zaključivanja), kao i za razvoj emocionalne inteligencije, odnosno svih onih sposobnosti neophodnih za dalje obrazovanje i odrastanje.

Ono što ovaj priručnik čini prilagođenim učenju su i kodovi za 15 digitalnih igara za mobitel, tablet, računar kroz koje djeca aktivno ponavljaju i utvrđuju naučeno u samoj igri a čine to na njima najprivlačniji način – digitalnim uređajima.

Iz Gradske biblioteke pozivaju sve zainteresirane da prisustvu ovoj promociji knjige.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje