Početna aktuelnosti Izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod Prve osnovne škole mrtvo slovo na...

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod Prve osnovne škole mrtvo slovo na papiru

223
0
Podijeli

Saobraćanje  nešto prije 7 sati ujutro i oko 16 sati,  prava je muka za vozače koji izlaze i ulaze sa i prema  zapadnom dijelu našeg Grada.

Raskrsnica kod Prve osnovne škole je živinička saobraćajna rak rana već godinama.

Pije nekoliko godina, rađeno je proširenje  ceste i mosta koji je udaljen nekoliko metara od raskrsnice, ali pomenuto uopće nije doprinijelo kvalitetnijem, sigurnijem i bržem saobraćanju.

Tako da se došlo  na ideju izgradnje kružnog toka na ovom dijelu, u čije se pripreme ušlo još tokom 2018.godine.

Tako su  već u septembru prošle godine, bili  riješeni imovinsko-pravni problemi sa dva privatna vlasnika i Prvom OŠ, zatim je izvršena promjena regulacionog plana i izdata građevinska dozvola, tako da se čekalo da direkcija regionalnih cesta TK krene u realizaciju pomenutog projekta .Međutim to se nije desilo ni godinu dana poslije.

U više navrata smo kontaktirali v.d.direktora Direkcije regionalnih cesta TK Amira Jahića,međutim nismo bili u prilici postaviti pitanje,  zašto je realizacije izgradnje kružnog toka na ovom dijelu još uvijek na čekanju?!Za pomenutu informaciju ostali smo uskraćeni i danas.

Obzirom da naredne sedmice počinje nova školska godina, očekivati je novi saobraćajni kolaps .

Naša preporuka građanima, bar onima koji ne čaku posljednji čas kako bi krenuli za obavezama ,   da svoj polazak pomjere bar 10 do 15 minuta ranije nego inače, kako bi izbjegli gužve i stigli na odredište na vrijeme.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje