Početna aktuelnosti Jučer održan sastanak načelnika i sportskog saveza

Jučer održan sastanak načelnika i sportskog saveza

808
0
Podijeli

Sport je, uz obrazovanje i kulturu, jedan od segmenata života koji zauzimaju primat u svakom društvu. To je potvrđeno i na jučerašnjem sastanku koji je za predstavnike sportskih kolektiva i sportski savez upriličio načelnik općine Samir Kamenjaković.

Na sastanku se govorilo kako o uspjesima u protekloj sportskoj godini, tako i o očekivanjima u nadolazećem periodu.Razmatrano je, između ostalog, kako i to da se individualni i kolektivni sportovi koji trenutno žive na prostoru naše općine , pokuša sa angažmanom i ostalih sportova koji do sada nisu zaživjeli u punom sjaju.

“Jedan od glavnih ciljeva na dugoročnom nivou bio bi taj da se budžetska sredstva iz općine predaju sportskom savezu” istakao je načelnik općine Samir Kamenjaković. Važno je istaći i da se budžet, kada je u pitanju sport, uveliko povećao u proteklom periodu te postoji tendencija rasta i za nadolazeće vrijeme.

Kako je okarakterisano, ovaj historijski sastanak svakako znači veliki korak za dalji razvoj sporta te postoje opravdane nade da će se u budućnosti bilježiti što kvalitetniji rezultati.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje