Početna aktuelnosti Knjiga ˝Putevima popločanog cvijeća˝ promovisana i u Živinicama

Knjiga ˝Putevima popločanog cvijeća˝ promovisana i u Živinicama

1004
0
Podijeli

U Plavoj Sali BKC –a Živinice sinoć je upriličena promocija knjige ˝Putevima popločanog cvijeća˝autora Jasmina Dorića.

Autor Dorić  piše poeziju od osme godine života, a tematika pjesama je o životu od teškog djetinjstva do završetka studija.

Putevima popločanog cvijeća“, prva je zbirka poezije doktora medicine Jasmina Dorića, čije je predstavljanje upriličeno sinoć u Živinicama.

O knjizi je  govorila Jasminka Hadžić, profesorica bosanskog jezika i književnosti.

Autor piše poeziju od osme godine života, a tematika pjesama je o životu od teškog djetinjstva do završetka studija. Pjesma „Fanatik“ je na Konkursu za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018. godine uvrštena među 103 najbolje pjesme koje će biti štampane u zborniku. Osim poezije piše i prozu, njegova priča „Kada je babo prvi put digao ruke“ uvrštena je u knjigu „Čarobni snovi“ za najbolje priče „Planjaxovo pero 2017“.

Prof.Hadžić,  u svom kazivanju ističe da autor percipira probleme oko sebe, svojim pjesmama poziva na razum i nudi niz savjeta ogrnutih mantilom čuđenja nad pogrešnim postupcima ljudi koji ga okružuju.

Ambicije dr. Jasmina Dorića u oblasti medicine su usavršavanje na poljima psihijatrije, psihoanalize i psihoterapije, a u oblasti književnosti su pisanje romana, proze i naravno poezije koja je njegova najveća ljubav.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje