Početna aktuelnosti Koncert ˝Večer harmonike˝ poklon sugrađanima grada Živinica

Koncert ˝Večer harmonike˝ poklon sugrađanima grada Živinica

421
0
Podijeli

U organizaciji profesora u klasi Harisa Muminovića i Sabine Muminović,   živinička publika sinoć je  imala priliku uživati u drugom po redu koncertu, koji je upriličen pod nazivom ˝Veče harmonike˝.

Poput bogatih nijansi impresionističkih slika,  razlile su se zvukovne boje harmonika u večeri posvećenoj upravo tom, umjetničkom instrumentu .

Bila je ovo prilika da učenici,  njih oko 20 pokažu svoje znanje i vještinu muziciranja na ovom instrumentu, a publika da uživa u prepoznatljivim melodijama i kompozicijama.

„Veče harmonike“ je već sada  tradicionalan muzički događaj u Gradu Živinice , a proistekao je iz želje profesora Sabine i Harisa Muminovića,  da se javnosti predstave mladi talentovani živinički učenici koji svirajući instrument harmonika , na najbolji mogući način predstavljaju svoj  grad gdje god da odu.

Samo u ovoj školskoj godini učenici u klasi profesora Muminović donijeli su u Živinice 40. osvojenih prvih mjesta i 7. laureata, potvrdio nam je profesor Haris Muminović.

Pored učenika koji su već uzeli učešće na mnogobrojnim takmičenjima , u revijalnom dijelu sinošnjeg  Koncerta, predstavili su se i učenici koji se pripremaju da pokupe nagrade na takmičenjima,  koja su pred njima.

Živinice, mogu biti ponosne na ove mlade taletovane virtuoze na harmonici, i kao i na profesore Muminović, koji ulažu maksimalan napor  i nesebično svoje znanje prenose na učenike .

Napomenućemo još, da su gosti Koncerta bile učenice Ajla Muminović  i Anja Mujagić  u klasi profesorice klavira Slađane Dedić.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje