Početna aktuelnosti Manifestacija ˝Dani dijaspore ˝ biće otvorena 24.decembra u 13 h

Manifestacija ˝Dani dijaspore ˝ biće otvorena 24.decembra u 13 h

916
0
Podijeli

 

U općini Živinice već  treću godinu organizuje se  manifestacija Dani dijaspore.

Utvrđeno  je da će ove godine Dani dijaspore pod nazivom ˝Moja zemlja , moj grad˝ početi 24. decembra i trajati do 28.decembra.

Ono što je važno napomenuti da će ovogodišnja manifestacija zaista obilovati različitim sadržajima.

Centar dijela pripremljenog programa biće Gradski bulevar na kojem će ove godine biti i upriličeno svečano otvaranje Dana dijaspore u 13 sati  ,  i to prvim živiničkim bazarom, dok će se i  jedan dio događaja održati i u BKC.

Važno je napomenuti da će na pomenutom živiničkom bazaru biti izločeni proizvodi i ručni radovi  koji su djelo ruku živiničana i živiničanki.

Tako da će svi oni koji odluče da posjete  bazar moći kupiti sve ono što rijetko gdje mogu vidjeti.

Bazar će biti otvoren od 10 do 20 sati tokom svih pet dana.

Tokom pripreme programa manifestacije nisu zaboravljeni ni oni najmlađi, kazao nam je nacelnik opcine Zivinice Samir Kamenjakovic.

Na manifestaciji Dani dijaspore naći će se i promocije knjiga,posjeta Planinarskom domu Drenik, posjeta Streljačkom sportskom Klubu Konjuh , Festival saza, Večer folklora kao i panel diskusija  na temu ˝Kultura kao dio identiteta˝.

Svi sadržaji koji su planirani manifestacijom Dani dijaspore predviđeni su  većinom u poslijepodnevnim satima,  tačnije od 16  do 19 sati, osim posjete planinarskom domu Drenik koja je predviđena 26.decembra u 11h i 30 minuta , te isti dan u 13 sati posjeta Streljačkom sportskom Klubu Konjuh , te u četvrtak u 11 otvaranje ˝Dječije likovne kolonije ˝u BKC .

Zatvaranje manifestacije Dani dijaspore  planiran je za petak  na Gradskom bulevaru uz vatromet , tople napitke i Djeda Mraza.

Ulaz na sve naveden događaje je besplatan.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje