Početna Zivinice danas MSŠ Živinice u šk.2017/2018 godini ostvarila do sada najbolje rezultate

MSŠ Živinice u šk.2017/2018 godini ostvarila do sada najbolje rezultate

1231
0
Podijeli

 Koliko su učenici MSŠ Živinice  učili tokom školske 2017/2018 godine  pokazuju rezultati koje je škola uradila nakon završetka drugog polugodišta.

Nastava za učenike je završena 14.juna ali profesori još uvijek vrijedno rade.Tokom predhodnih dana svi su imali pune ruke posla oko sumiranja rezultata za 1275 učenika ove škole koji su raspoređeni u 52 odjeljenja, što tehničkih što stručnih škola.

Tako su učenici tehničkih škola ostvarili srednju  prolaznost od 4,8 % dok su učenici stručnih škola imali srednju prolaznu ocjenu od 3,4%.

Po ostavrenim rezultatima koje su učenici  stvarali tokom cijele školske godine, školska 2017/2018 godina je jedna od najboljih, kazao nam je direktor MSŠ Živinice.

Također učenici ove škole u ovoj školskoj godini ostvarili su i primjerno vladanje.

Već u narednoj školskoj godini  ova škola očekuje oko  1300 učenika, tako da nece biti ni tehnološkog viška profesora, pa vjerujemo da će i od naredne školske godine biti spremni za postizanje odličnih rezultata, jer MSŠ Živinice titulu najbolje škole na TK  ostvaruje godinama, tako da su učenici ali i profesori na čelu sa menadžemntom ,  pravi ambasador Živinica gdje god da se pojave.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje