Početna edukacija Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković održao sastanak sa Udruženjem poslodavaca

Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković održao sastanak sa Udruženjem poslodavaca

1226
0
Podijeli

Kako bi se učenicima koji pohađaju neku od stručnih i tehničkih škola sa područja naše općine omogućila kvalitetnija praktična nastava, načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković jučer je sa saradnicima održao sastanak sa Udruženjem poslodavaca .

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Pedagoškog zavoda TK.

Općinski načelnik do sada je održao niz sastanaka sa Udruženjem poslodavaca Živinice,  čiji  je cilj Općinu Živinice, odnosno općinsku administraciju prilagoditi  uslovima potrebe tržišta.

Jedan od zaključaka ranijih  sastanaka bio je da se upriliči sastanak na kojem bi prisustvovali i predstavnici Pedagoškog zavoda TK, na kojem bi se razgovaralo o novim kvalitetnijim profilima koji završavaju srednju školu, a koji su potrebni tržištu općine Živinice, što je jučer i učinjeno.

Iz Pedagoškog zavoda ističu da učenici imaju dovoljan broj sati praktične nastave, ali je kvalitet ono na čemu treba raditi u narednom periodu.

Tokom ovog sastanka sa Udruženjem poslodavaca razgovarano je i o socijalnom  paketu zapošljavanja ljudi koji se nalaze u teškom stanju socijalne potrebe.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje