Početna aktuelnosti Nova školska godina počinje 3.septembra

Nova školska godina počinje 3.septembra

1140
0
Podijeli

 

Još 5. dana ostalo je učenicima da uživaju u ljetnom školskom raspustu, dok su nastavnici već od 20.augusta na radnim mjestima.

Kako saznajemo u osnovnim školama  ovih dana uveliko se radilo na provođenju konkursne procedure za nastavnike  koja je uspješno i privedena kraju , tako da će nastavnici spremno dočekati učenike početkom nove školske godine, potvrdila je to za TVŽ,  direktorica Aktiva direktora osnovnih škola općine Živinice  Amela Mehmedović.

Također, dodala je da su sve škole spremna za početak nove školske godine a koja će zvanično početi 3.septembra.

Uvijek vlada velika dileme oko kupovine udžbenika prije samog polaska u školu, međutim iz Aktiva poručuju da roditelji mogu kupiti iste,  jer je već potvrđeno da će učenici raditi po starom planu i programu.

Ni ove godine brigu oko kupovine udžbenika neće imati roditelji prvačića, jer je resorno Ministarstvo obezbijedilo besplatne udžebenike kao i za socijalno ugroženu kategoriju .

Ovom prilikom Mehmedović je učenicima i nastavnicima zaželjala sretan početak školske godine.

Pa neka školsko zvono koje će označiti početak nove školske 2018/2019  godine donese sreću učenicima , naročito prvačićima kao i nastavnicima  u postizanju zavidnih rezultata.

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje