Početna aktuelnosti Obilježena godišnjica II korpusa u Živinicama

Obilježena godišnjica II korpusa u Živinicama

191
0
Podijeli

Obilježavanje 27.godišnjice formiranja 2.korpusa AR BiH počelo je u ponedjeljak otvaranjem izložbe ˝Ratne forografije 2.Korpusa Armije Republike BiH˝u Tuzli˝.

Ova značajna godišnjica obilježena je i na području Grada Živinica danas,  polaganjem cvijeća na centralno spomen obilježje u Gradskom parku kao i na mezar i bistu heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića.

Cvijeće su položile i odali počast delegacije korodinacija boračkih organizacija Grada Živinica, Odbojkaški Klub invalida Živinice, zatim predstavnici izvršen i zakonodnavne vlasti, predstavnici političkih subjekata Grada Živinica, građani kao i učenici MSŠ .

Zatim su se uputili na mezar heroja Nesiba Malkića, gdje su im se pridružili predstavnici MIZ Živinice,   Vlade TK,  delegacija sa federalnim ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem  kao i predstavnici Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice Drugog korpusa .

Položili su cvijeće i odali počast heroju osolobodilačkog rata rahmetli Nesibu Malkiću, koji je jedan od tri heroja koje je dao  Drugi Korpus.

Drugi korpus Armije RBiH imao je ključnu ulogu u oslobađanju teritorije naše zemlje.

(Više u prilogu…)

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje