Početna aktuelnosti Održan sastanak Štaba Civilne zaštite općine Živinice

Održan sastanak Štaba Civilne zaštite općine Živinice

720
0
Podijeli

Kako bi se riješio problem  održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području naše općine, a koji nastaje nakon obilnih kišnih padavina, sa današnjeg sastanka Štab civilne zaštite,  upućen  je zahtjev  prema OV za razmatranje oko povećanja stavke za ljetno održavanje puteva .

Obzirom da je sjednica zakazan za 14.august,ukoliko bude dobre volje većine vijećnika navedeni problem u narednom periodu mogao bi biti riješen.

Također, Štab Civilne zaštite danas je dao saglasnost da se u narednom periodu pristupi saniranju šteta, koje je poplava napravila na stambenom objektu Sadije Mukinovića, a koja je teško oboljela.

Naime, u prvim trenucima nakon poplave, Civilna zaštita učinila je sve da se stambeno zbrine Sadija Mukinović i to je bilo privremeno, a obzirom da je teško  bolesna i da se radi o sugrađnki kojoj je zaista neophodna pomoć , Štab Civilne zaštite dao je saglasnot da živiniča firma uradi sanaciju  štete i da se Sadija vrati u svoju kuću.

Također bilo je govoro i o plaćanju naknada za ronioce koji su izvukli tijelo  nedavno  utopljenog našeg sugrađanina iz jezeru Bistara.

Službi za prostorno planiranje i komunalne poslove sa današnje sjednice upućena su i dva zahtjeva , a radi se o sagledavanju stanja na terenu po pitanju kanalizacione mreže u naselju Jezero kao i  zabrane parkiranja u glavnoj ulici zbog otežanog izlaska vozila Hitne medicinske pomoći i uključivanja na magistarlni put.

Novinarka/Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje