Početna aktuelnosti Održana konstituirajuća sjednica Skupštine TK

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine TK

1041
0
Podijeli

 

Konstituirajuća sjednica Skupštine tuzlanskog kantona danas je održana u Tuzli.  Zakletvu je danas položilo 35 poslanika, a prije održavanja ove sjednice potpisan je sporazum građanskog bloka u kojem se nalaze SDP, DF, Naša stranka, SBB i SBiH.

Ove stranke s 19 poslanika činit će skupštinsku većinu.

Najveći broj mandata u Tuzlanskom kantonu osvojila je Socijaldemokratska partija (SDP) – deset, Stranka demokratske akcije (SDA) – devet, Pokret demokratske akcije (PDA) – sedam, Demokratska fronta (DF) – tri, a po dva poslanička mjesta pripala su Savezu za bolju budućnost (SBB), Našoj stranci i Stranci za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Nakon što su položili zakletvu,  poslanici koji su na oktobarskim izborima izabrani u skupštiske klupe  sa područja općine Živinice,  u izjavi za našu medijsku kuću kazali su da će svoj četverogodišnji mandat posvetiti za dobro onih koji su im dali povjerenje.

Također, boriće se između ostalog i za projekte koje su od velikog značaja za Živinice.

(više u izjavama u prilogu)

Na današnjoj sjednici, nakon   izbora privremenih komisija za izbor i imenovanje Skupštine TK i Administrativne komisije, sjednica je prekinuta zbog konstituiranja klubova naroda, a nastavak će biti zakazan kada se usaglasi skupštinska većina.

Novinarka:Dijana Svrakić

Snimatelj:Alija Ferhatbegović

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje