Početna aktuelnosti Održana prva sjednica Vlade TK

Održana prva sjednica Vlade TK

217
0
Podijeli

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj prvoj redovnoj sjednici utvrdila nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o robnim rezervama Tuzlanskog kantona.

Obaveza donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o robnim rezervama Tuzlanskog kantona proizašla je iz Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Tuzlanskog kantona, čijom posljednjom izmjenom i dopunom Kantonalna direkcija robnih rezervi je prestala postojati kao samostalna upravna organizacija i uvrštena je u sastav Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Također, Zakonom o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu uređena su određena pitanja koja se odnose na radno-pravni status rukovodioca upravne organizacije u sastavu kantonalnog ministarstva, koji, prema odredbama ovog zakona, nije državni službenik, ali se njegov radno-pravni status reguliše ovim zakonom. Kao posebno značajan segment treba izdvojiti rješavanje smještaja privremeno oduzete robe u prekršajnom postupku i inspekcijskom nadzoru, što je do sada predstavljalo veliki problem za inspekcijske organe.

Vlada je donijela Odluku kojom daje saglasnost na tekst Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona” dioničko društvo Kladanj, a koji se odnosi na obavljanje poslova i finansiranje troškova čuvarske službe u državnim šumama, stručnih poslova gospodarenja privatnim šumama i poslova iz Zakona o šumama za period 01.01.2019. – 30.09.2019. godine, u iznosu do 1.416.553,29 KM.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije
„Sredstva za utrošak prihoda od koncesija” u iznosu 6.887,18 KM na ime OeKB marže, kreditora UniCredit Bank Austrija AG, u postupku realizacije Programa sufinansiranja Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić od 10.06.2011. godine, a po pozivu Federalnog ministarstva finansija.

Više u prilogu…

 

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje