Početna aktuelnosti OŠ Gračanica obilježila 54.rođendan

OŠ Gračanica obilježila 54.rođendan

222
0
Podijeli

Javna ustanova osnovna škola Gračanica nastala je iz četverorazredne osnovne škole ˝9.maja˝ Svojat koja je osnovana 1962.godine .

Nova školska zgrada u Gračanici  izgrađena je 1970.godine.

Od tada do danas ova škola je prošla kroz različite procese razvoja i napretka.

Danas su na svečan način obilježili svoj 54.rođendan u prisustvu predstavnika Skupštine TK-a  , grada Živinice, zatim zvanica iz vjerskog i privrednog života grada.

Obilježavanje je započeto himnom BiH i pjesmom o školi koji su izveli učenici.

Danas OŠ Gračanica pohađa  oko 500 učenika u centralnoj i dvije područne škole.

U cilju poboljšanja nastavnog procesa, u prošloj godini za mnogobrojne infrastrukture projekte uložili su oko 200 hiljada KM, zahvaljujući prije svega gradonačelniku i GV.

Gradonačelnik Živinica Began Muhić,  prije svega čestitao je upsolenicima i učenicima Dan škole,  i poručio da će gradska uprava biti na raspolaganju menadžmentu škole i dalje ,   u cilju stvaranja što boljih uslova  za učenje i rad.

U ime ministra obrazovanja u Vladi TK-a Ahmeda Omerovića,  prisutnima se obratio Asim Bojić, pomoćnik ministra, koji je uz čestitke za Dan škole, najavio finansijsku podršku iz budžeta kantona u iznosu od 100 hiljada KM,  u cilju daljeg ulaganja u infrastrukturne projekte škole.

Oni učenici koji su svojim marljivim radom i trudom postigli značajne rezultate , nagrađeni su danas.

Zahvalnice za podršku u realizaciji mnogobrojnih projekata kao i promociji rada škole uručene su predstavnicima živiničkih vlasti, preduzećima i organizacijama.

Zahvalnica je dodjeljena i našoj medijskoj kući.

Povodom dana Osnovne škole Gračanica, učenici su kroz razne forme pokazali svoje vještine i talente u recitovanju, pjevanju, glumi, narodnim i modernim igrama koje su vrijedno u proteklom periodu pripremali sa svojim mentorima.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje