Početna aktuelnosti Servisne informacije 09.05.2024.

Servisne informacije 09.05.2024.

81
0
Podijeli

U PS Živinice su nam saopćili da su zabilježili  narušavanje javnog reda i mira , drskim ponašanjem od strane jednog lica u ul. Alije Izetbegovića.

Dogodile su se i tri saobraćajne nesreće i to u naseljenom mjestu Kotornica i Đurđevik Stari te u ulici Maršala Tita.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Đurđeviku Starom,  dva lica su povrijeđena, dok je u ostalim saobraćajnim nesrećama pričinjena materijalna šteta na automobilima.

Ostalih prijava građana u PS Živinice zabilježeno je 6.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali intervencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 120 usluga građanima.

U JP ViK Živinice su nam saopćili da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

Zbog lokalnih padavina upozoravamo na mjestimično mokar kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lašva-Zenica jug, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje