Početna aktuelnosti OŠ. Gračanica upriličila akciju dobrovoljnog darivanja krvi

OŠ. Gračanica upriličila akciju dobrovoljnog darivanja krvi

1396
0
Podijeli

Osnovna škola Gračanica jedna je od rijetkih odgojno obrazovnih institucija koja organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi .

Kažu,  da im je motiv bio,  da ovu akciju započnu prošle godine,  jer su ranijih godina imali učenike koji su bili teško bolesni i često su darovali krvi.

Akciji dobrovoljnog daricvanja krvi prošle godine se odazvao veliki broj građana, tako da se nadaju da će iz godine u godinu taj broj biti veći.

Među davateljima je danas  bilo i  j onih koji su se akciji do sada odazvali  po prvi puta ali i onih koj su to već učinili nekoliko puta.

Svakako pored  mještana MZ Gračanica ali i okolnih naseljenih mjesta , odazvali su se i uposlenici osnovne škole Gračanica.

Pored ove akcije koje organizuju u svojim prostorijama, rado se odazivaju i na akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje su u organizaciji drugih institucija i Udruženja .

Podstičući ovaj gest humanosti svakog potencijalnog davaoca, čime se dokazuje i visoka svijest o potrebi i vrijednostima dobrovoljnog darivanja krvi,osnovna škola Gračanica svakako  može biti primjer i drugima .

Ova akcija dobrovoljnog darivcanaj krvi organizovana je u saradnji sa Poliklinikom za transfuziologiju UKC –a Tuzla.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje