Početna aktuelnosti Otvorena vojna ambulanta u kasarni ˝Dubrave˝

Otvorena vojna ambulanta u kasarni ˝Dubrave˝

178
0
Podijeli

U kasarni “Dubrave˝ danas je upriličena svečanost povodom završetka radova i otvaranja ambulante na ovoj vojnoj lokaciji, u organizaciji Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine i Britanske ambasade.

Ovo je četvrta ambulanta koju je finansiralo Ujedinjeno Kraljevstvo u našoj zemlji.

Svečanosti otvaranja vojne ambulante u Dubravama , pored ostalih, prisustvovali državni ministar odbrane Sifet Podžić, njegov zamjenik Mirko Okolić, britanski ambasador u BiH Metju Fild (Matthew Field), komandant NATO Štaba u Sarajevu brigadni general Vilijam Edvards (William J. Edwards), načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Senad Mašović.

Uspostavljanju vojnih ambulanti realizuju se u okviru projekta koji je usmjeren ka razvoju sanitetske službe OSBiH, a radi unapređenja zdravstvene zaštite pripadnika OSBiH na području cijele Bosne i Hercegovine, čime se daje mogućnost vojnim ljekarima da vrše preglede i/ili po potrebi upućuju na daljnje specijalističke preglede u zdravstvene ustanove u BiH.

General Mašović je istakao da su se OSBiH od uspostave 2006. godine u kontinuitetu suočavale sa problemom osiguravanja adekvatne medicinske zaštite odnosno brige o zdravlju i životu pripadnika OSBiH, kako priliko redovnih zadataka tako i mirovnih misija.

Više u prilogu…

Novinarka: Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje