Početna aktuelnosti PREC Živinice obilježio Medjunarodni dan solidarnosti porodičnih ruralnih domova

PREC Živinice obilježio Medjunarodni dan solidarnosti porodičnih ruralnih domova

1492
0
Podijeli

23.novembra svake godine , održi se sastanak više od 1000 Porodičnih ruralnih domova u svijetu koji ujedinjuju svoju snagu kako bi dokazali solidarnost i stvorili društvenu vezu između onih koji mogu dati i onih kojima je pomoć potrebna, u svim zemljama gdje su prisutni Domovi, u Francuskoj, ali i u BiH, tačnije na području općine Živinice, TK- gdje djeluje Udruženje porodica PREC Živinice.

Kao dio ovog svjetskog pokreta, edukativni centar PREC Živinice, obilježavao je do sada ovaj datum, tako da ni danas nije izostala aktivnost  u povodu Međunarodnog dana solidarnosti porodičnih ruralnih domova, gdje su obezbijedili štand solidarnosti na kojem su prodavali svoje proizvode građanima Živinica.

Decembar kao mjesec radosti, slavlja, topline, darivanja, druženja i pomaganja je ujedno i mjesec u kojem se obilježava dan solidarnosti i od ovog mjeseca nas dijeli samo još jedan dana.  Međunarodni dan ljudske solidarnosti je podsjetnik ljudima o važnosti zajedništva, a solidarnost povezuje i ujedinjuje ljude i narode. Razvijanje te osobine kod djece je ulaganje u zajedničku budućnost.

S toga i ovaj današnji datum 23.novembar je usko vezana za Međunarodni dan ljudske solidarnosti, gdje su građani Živinica itekako pokazali svoju plemenitu vrlinu kupovinom nekih od ovih proizvoda , te na takav način podržali aktivizam žena i mladih u ruralnom području.

Bila je ovo svakako prilika i da građani nešto više saznanju o ovom Udruženju , kao i o aktivnostima i obukama koje provode.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje