Početna aktuelnosti Predstava ˝Lakonoga u čarobnoj šumi ˝oduševila živiničke mališane

Predstava ˝Lakonoga u čarobnoj šumi ˝oduševila živiničke mališane

955
0
Podijeli

Jos jedna u nizu predstava i to ˝Lakonoga u čarabnoj šumi˝ sinoć je odigrana na velikoj sceni BKC Živinice , a u okviru Festivala umjetnosti za djecu Živinice 2018.

Mališani i njihovi roditelji   sinoć su,  zaista uživali u ovoj muzičkoj basni i  čaroliji .

Predstava ˝Lakonog u čarobnoj šumi˝je nastala prema priči “Stonoga i prijatelji” književnika Fahrudina Kučuka, koju je adaptirao za scenski ugođaj i režiraor editelj i glumac Rijad Ljutović.  Predstava je  sačinjena od puno pjesme, igre, čarolije i nadasve lijepih poruka koje su jako bitne za odgoj djece.

Radi se o poučnoj priči kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu. Najznačajnija poruka koju predstava nosi je o značaju prijateljstva, da kroz čitav život trebamo imati prave drugare, prave prijatelje.

Uloge u predstavi ostvarili su Armin Omerović, Andrea Aković i Filip Radovanović koji su predstavu okarakterisali kao vrlo zaigranu, šarenu, poučnu i pozitivnu.

Ovom prilikom direktor BKC-a Elmir Krivalić,  istakao je zadovoljstvo što je Festival na samom početku podržan od strane publike.

Izviđenje predstava u okviru ˝Festivala umjetnosti za djecu Živinice 2018.˝, biće nastavljene sve do petka , kada će Festival biti i  zatvoren.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje