Početna aktuelnosti Premijera predstave ˝Ptica u džepu˝ 3. marta u BKC Živinice

Premijera predstave ˝Ptica u džepu˝ 3. marta u BKC Živinice

96
0
Podijeli

U petak na Velikoj sceni BKC Živinice sa početkom u 19:30h biće premijerno izvedena predstava ˝Ptica u džepu˝ , koju je radio Dramski studijo ˝Aplauz˝ u saradnji sa UG Scena.

U predstavi igra četrnaestero djece i mladih , a namijenjana je svi, uzrastima.

Odlična podloga za predstava ˝Ptica u džepu˝pronađena je u filmskom klasiku ˝Društvo mrtvih pjesnika˝ a sama simbolika  koja se nepovezano provlači  pronađena je u tekstu radio drame ˝Ptica u džepu˝.

Cilj dramatizacije je bio ostaviti lajtmotive filma i emociju radio drame, ali pružiti autorsku notu pričama iz života članova koji igraju u njoj, kazao za TV Živinice reditelj predstave Adnan Džekić.

Radnja predstave je fokusirana  na spašavanje dječijeg srca punog ljubavi , iskrenosti, kreativnosti  i mašte  i ne dati nikome da ga uništi, dodaje Džekić.

Nakon godinu dana muktortpnog rada i truda koju je uložila cjelokupna ekipa predstava će premijerno biti izvedena pred živiničkom publikom u petak 03.marta u Velikoj Sali BKC sa početkom u 19:30 minuta , a isti dan biće odigrana pred premijera za živiničke osnovce.

Karte za ovu predstavu mogu se kupiti pola sata prije početka predstave na biletarnici BKC ,poručili su  iz dramskog studija ˝Aplauz˝.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje