Početna aktuelnosti Primarijus doktor Hidajet Rahimić osvojio nagradu na 9.Međunarodnom kongresu Foruma...

Primarijus doktor Hidajet Rahimić osvojio nagradu na 9.Međunarodnom kongresu Foruma ljekara Jugoistočne Europe

1543
0
Podijeli

 

Međunarodni deveti Kongres Medicinskog foruma Jugoistočne Evrope stavljen je  u red najznačajnijih naučnih skupova koji se ove godine održao u Banja Vrućici.

Učešće na skupu je  bilo visoko priznato – više od 400 značajnih doktora i specijalista iz svih domena medicine, rukovodstvo Društva doktora medicine RS i SEEMF-a, prestavnici medicinskih udruženja i drugi.

Međunarodni stručni skup  okupio je najeminentnije domaće i stručnjake iz 20. zemalja, a bodovan je sa 16. maksimalnih bodova.

Članovima i svim doktorima medicine pružila se  izvanredna mogućnost da prisustvuju predavanjima uvaženih svjetskih stručnjaka i da na licu mjesta saznaju najnovija dostiguća iz svoje stručne oblasti.

Primarijus doktor Hidajet Rahimić , specijalista ginekologije i akušerstva , dugogodišnji ljekar u JZU Dom Zdravlja Živinice, nekadašnji šef Službe za ginekologiju i akušerstvo u navedenoj zdravstvenoj Ustanovi, između ostalih,  bio je jedini od učesnika navedenog Kongresa ispred BiH.

Biti jedini učesnik na jednom ovakvom priznatom skupu, još i  dobiti Plaketu i nagradu među 10. najzaslužnijih ljekara Foruma  je zaista veliko priznanje , koje je svakako  plod dugogodišnjeg rada istaknutog ljekara  i stručnjaka,  ali i našeg sugrađanina dr.Rahimića.

Ovogodišnji kongres obuhvatio je  aktuelne teme u evropskom i svjetskom zdravstvu – onkološke bolesti, hirurška stanja, masovne nezarazne bolesti, reproduktivno zdravlje, urgentna stanja, infektivna oboljenja i prevenciju masovnih nezaraznih bolesti.

Tako da je cilj i  prilika skupa ali i Asocijacije   da se preuzmu iskustva ljekara iz inostranstva i uspostavi saradnja, podcrtao je  dr.Rahimić.

Već 2019.godine  jedan ovakav Kongres biće održan u Bugarskoj , tako da se nadamo da će naš sagovornik u našu zemlju i Živinice donijeti još jedno  priznanje.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Podijeli
Prethodni članakSpreča puna smeća
Sljedeći članakINFO BLOK 20.09.2018.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje