Početna aktuelnosti Servisne informacije – 08. 11. 2018.

Servisne informacije – 08. 11. 2018.

717
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni saobraćajnih nesreća. Zabilježena su dva slučaja kriminaliteta. Prvi u Donjoj Višći, a u pitanju je imovinski delikt provale u objekat. Drugi u ulici ORB gdje se desilo oštećenje tuđih stvari uz tjelesne povrede. Evidentirano je i 14 ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 103 zdravstvene usluge, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA –  Dolazilo je do prekida snabdijevanja vodom u periodu od 10 do 15 sati, zbog smanjenja izdašnosti izvorišta u Stuparima. Sinoć je u ulici Alije Izetbegovića, oko 20 sati, došlo do problema sa pucanjem vodovodnih cijevi što je prouzrokovalo izliv vode na gradske površine, a iz vodovoda i kanalizacije je javljeno da su ekipe radnika na terenu i da će se što prije problem uspješno sanirati.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

KVALITET ZRAKA –  Određene supstance su prelazile tolerantnu vrijednost. Moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje