Početna aktuelnosti Privrednim društvima u privatnom vlasništvu za ekološke projekte 500 hiljada KM

Privrednim društvima u privatnom vlasništvu za ekološke projekte 500 hiljada KM

75
0
Podijeli

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je jučer ugovore sa 22 privredna društva koji su ostvarili pravo na sredstva za projekte zaštite okolice. Radi se o projektima provedbe energijskih programa, unapređivanja i izgradnje infrastrukture za zaštitu okoliša i zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta zraka, tla i voda.

Ministarstvo prostornog uređenja i okolice Tuzlanskog kantona objavilo je javni konkurs za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu. Pravo učešća imala su privredna društva u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje pet zaposlenih na neodređeno vrijeme, osim privrednih društava koja su dobila sredstva po ovom osnovu u prethodnoj godini.

Programom raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK za 2022. godinu, za ove namjene utvrđen je iznos od 500.000 KM.

Programe su prijavila 43 privredna društva u privatnom vlasništvu, a pravo na dodjelu sredstava ostvarila su 22 privredna društva sa područja TK. Preostalo 21 privredno društvo nije ostvarilo pravo na dodjelu sredstava zbog neispunjavanja uslova javnog konkursa.

Privredna društva u privatnom vlasništvu imala su pravo prijaviti jedan projekat, a maksimalni iznos koji se privrednom društvu u privatnom vlasništvu može odobriti za projekat je 30.000 KM.

Vlada TK

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje