Početna Uncategorized U Živinicama 08.septembra internacionalni gastronomski užitak

U Živinicama 08.septembra internacionalni gastronomski užitak

155
0
Podijeli

U Živinicama se već sedmu godinu organizuje manifestacija Dani dijaspore.

Održavanje iste započelo je u zimskom periodu, nakon čega su u Gradskoj upravi odlučili da istu manifestaciju održe i tokom ljeta.

Posebnost prošlogodišnje Manifestacije jeste u tome što se po prvi put održala u ljetnom periodu u trajanju od tri dana, a Grad Živinice kao organizator održao je raznovrsne događaje za posjetioce sa fokusom na promociji potencijala Grada .

Sa istim cijljem nastavljaju i ove godine.

08.septembra planirana  je održavanje Internacionalne kuhinje u Gradskom parku ˝Konjuh˝ , na kojoj će biti pripremljena hrana iz 17 zemalja svijeta kao i bosanska kuhinja, zatim štanda na kojem će lovci LD Toplica izložiti hranu pripremljenu od divljači, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Ugodnom šetnjom parkovskom alejom, degustirajući hranu , građani će moći uživati i u izložbi umjetničkih slika sa Likovne kolonije koja će biti održana u parku isti dan.

Kulturno zabavni program će posebno uljepšati ovaj događaj.

Iz gradske uprave upućen je poziv građanima da u četvrtak 08. septembra u 16h u Gradskom parku ˝Konjuh˝ budi dio ove pozitivne priče.

Navedeno nije  sve što će se dešavati 08.septembra u Živinicama , iz Gradske uprave pripremaju još jedan sadržaja, o kojem nisu željeli govoriti ovoga puta, ostavili su ga kao iznenađenja svima onima koji se odluče da dođu na ovaj događaj.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje