Početna aktuelnosti Servisne informacije – 09. 11. 2018.

Servisne informacije – 09. 11. 2018.

938
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. Na magistralnom putu M-18, u mjestu Strašanj, se desila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Evidentirano je i 13 ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne pomoći pružili su 95 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA –  Dolazilo je do prekida snabdijevanja vodom u periodu od 10 do 15 sati. Uzrok ovom problemu je lošiji kapacitet izvorišta u Stuparima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla je rođeno 13 beba, sedam djevojčica i šest dječaka.

KVALITET ZRAKA –  Indeks kvaliteta je odgovarao nezdravom zbog supstanci koje su prelazile tolerantnu vrijednost. Moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Svi ostali bi mogli početi osjećati negativan utjecaj zagađenja na zdravlje. Sljedeće grupe trebaju smanjiti bilo kakve vanjske fizičke aktivnosti: plućni i srčani bolesnici, trudnice, djeca i starije osobe. Produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani trebali bi izbjegavati i svi ostali.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje