Početna aktuelnosti Projekat “Mladi za svoju državu”

Projekat “Mladi za svoju državu”

710
0
Podijeli

U ovoj sedmici potpisani su ugovori  za pet projekata mladih ljudi sa područja naše općine koji su kompletirali svoje aplikacije i čije projekte je odobrila Omladinska banka Živinice.

Ukupna vrijednost odobrenih projekata iznosi 13.890,00 konvertibilnih maraka, a projekti koji će se ove godine implementirati na području Općine Živinice su: uređenje multifunkcionalnog prostora za slobodne aktivnosti mladih u naselju Strašanj, nabavka inventara u svlačionicama nogometnog kluba “Toplice“ Lukavica Gornja, Uređenje i opremanje prostora za mlade u MZ Suha- Omladinski kutak, Edukacija mladih o aktivizmu i razvoju turističkih potencijala Živinica – Mladi za svoju državu, Edukacija vijeća učenika i razvoj volonterskih akcija u srednjim školama- Srednjoškolska aktivijada.

Projekat je “Mladi za svoju državu” će okupiti mlade ljude iz različitih gradova Bosne i Hercegovine na području Općine Živinice i edukovati ih o omladinskom aktivizmu, a promovisat će i sve turističke potencijale Općine Živinice.

Isti su osmislili Anel Smajić, Lejla Šarić i Dino Hasanović,oni su odlučili da svoju lokalnu zajednicu promovišu putem videa koji će snimiti na svim zanimljivim lokacijama u općini Živinice.

Anel je magistar farmacije koji je od srednje škole uključen u brojne organizacije gdje je radio projekte te učestvovao u promociji svoje zemlje. Sada je odlučio da svoje iskustvo prenese na druge a ujedno u najboljem svjetlu predstavi općinu Živinice.

Za realizaciju projekta “Mladi za svoju državu”, bit će utrošeno 2.590 KM.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje