Početna aktuelnosti Putna komunikacija dugogodišnji problem MZ -e Šahići

Putna komunikacija dugogodišnji problem MZ -e Šahići

1228
0
Podijeli

Mještani naseljenih mjesta koja gravitiraju rudnom području  godinama muku muče  sa lošom putnom komunikacijom.

Oko 800 stotina  mještana koji žive u naseljenim mjestima Šahići, Berići  i Zenuni,   a koja pripadaju MZ-i Šahići  , već duži niz godina imaju problema sa putnom komunikacijom koja ih povezuje sa gradskim dijelom općine Živinice.

Kako naseljena mjesta Berići i Zenuni imaju alternativnu dionicu puta , najviše problema imaju mještani naselja Šahići koji su prinuđeni da koriste ovaj put koji je trasiran preko kopa.

Podsjećamo, i  ranijih godina mještani pomenutih naseljenih mjesta , tražili su pomoć  od lokalne vlasti ali i Rudnika , međutim , uvijek su se pronalazila neka privremena rješenja, tako da su mještani opet ostavljeni da se bore sami.

Nedavno je Rudnik mrkog uglja Đurđevik  izvršio zaokretanje transportnog sistema, koji je ponovno napravio kako ističu mještani ogromne probleme u saobrćanju, tako da je napravljena nova obilazna putna trasa,  koja  je u veoma lošem stanju, što je izazvalo novo nezadovoljstvo kod mještana , koji su kontaktirali redakaciju TVŽ kako bi navedeni problem iznijeli u javnost.

U Rudniku potvrđuju da su zbog radova koji izvode na navedenoj lokaciji izvršili zaokretanje transportnog sistema, te da  su mještani nekoliko dana imali problema u saobraćanju.

Također su nam kazali, da su ranije razgovarali sa mještanima Šahića te da su tada dali obećanje da će usjek koji je napravljen na dionici puta koja je ranije korištena biti saniran mehanizacijom Rudnika. Na pitanje šta se desilo sa realizacijom navedenog obećanja direktor Rudnika nam je kazao.

(više u prilogu…)

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje