Početna aktuelnosti Servisne informacije 08.05.2023.

Servisne informacije 08.05.2023.

293
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su jednu saobraćajnu nesreću  u naselju Ciljuge u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Ostalih prijava grđana bilo je 11.

Vatrogasci PVJ Živinice gasili su požar na ranču Mešić u naselju Šišići, kojeg su brzo  lokalizovali i spriječili dalje širenje požara na druge objekte.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osblje pružilo je 170 usluga građaniam dok su četiri puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Iz BIHAMK-a:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje